Barn och utbildningsförvaltningen, Bibliotek

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna?

Varmt välkommen till oss i Munkedals kommun!

Kultur- och utbildningsförvaltningen vill erbjuda den utbildning, omsorg och inspiration som våra små och stora medborgare behöver genom livets olika utvecklingsskeden. Kultur och utbildningsförvaltningen består av två avdelningar - avdelning skola och avdelning förskola och kultur och fritid. I verksamheterna inom avdelning skola ingår alla skolformer från förskoleklass till vuxenutbildning samt elevhälsan. Avdelning förskola innefattas av kommunens alla förskolor och dagbarnvårdarna samt kultur och fritid bestående av bibliotek, kulturskolan och ung fritid.

Vill du inspirera och engagera våra elever i det skrivna ordet och böckernas magiska värld? Då har vi ett gemensamt engagemang! 

Vår litteraturpedagog ska vara föräldraledig och det finns nu chans att vikariera på en rolig tjänst med chans till förlängning. Verksamheten består av sex anställda med olika ansvar och huvudbibliotek samt två filialer. Verksamheten är bred och riktar sig till alla åldersgrupper med olika stöd och aktiviteter. Ditt uppdrag blir att upprätthålla goda relationer med kommunens grundskolor och arbeta stödjande med läsfrämjande insatser. Du kommer ansvara för att leda och driva bibliotekets läsfrämjande arbete i våra F-6 skolor. Arbetet sker i nära samarbete med dina kollegor inom biblioteken och med skolans medarbetare och elever. Ditt uppdrag blir att arbeta för att utveckla barn och ungdomars lust till läsande och lärande. Genom möten i klassrum och biblioteket integreras bibliotekets och skolans mål. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen inom litteraturvetenskap eller biblioteks- och informationsvetenskap eller kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Om du har utbildning inom pedagogik ser vi det meriterande. Vi är en geografiskt stor kommun och därför är B-körkort ett krav för denna tjänst.

Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Vidare ser vi att du har ett stort intresse av och goda kunskaper inom barn- och ungdomslitteratur samt kunskap om digitala verktyg. Kännedom om skolans förutsättningar är meriterande. 

Du har förmåga att både skapa och upprätthålla goda relationer med personal och elever. Ditt driv och din initiativrikedom kommer bli värdefull för våra bibliotek, elever och skola. Vi ser att du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Vi kommer lägga stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten. 

Villkor

Det är ett vikariat, med eventuell möjlighet till förlängning. Vi vill att du innan anställning uppvisar ett utdrag ur belastningsregistret. Intervjuer kommer ske löpande, så skicka gärna din ansökan redan idag. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20240610
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/7
Kontakt
  • Mia Elofsson, 0524-18030
  • Anders Zettergren, 0524-18106
Facklig företrädare
  • Vision, 0524-18489
Publicerat 2024-02-20
Sista ansökningsdag 2024-03-11

Tillbaka till lediga jobb