Barn och utbildningsförvaltningen, Centrala resursen

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna?

Varmt välkommen till oss i Munkedals kommun!

Kultur- och utbildningsförvaltningen vill erbjuda den utbildning, omsorg och inspiration som våra små och stora medborgare behöver genom livets olika utvecklingsskeden. Kultur och utbildningsförvaltningen består av två avdelningar - avdelning skola och avdelning förskola och kultur och fritid. I verksamheterna inom avdelning skola ingår alla skolformer från förskoleklass till vuxenutbildning samt elevhälsan. Avdelning förskola innefattas av kommunens alla förskolor och dagbarnvårdarna samt kultur och fritid bestående av bibliotek, kulturskolan och ung fritid.

Vill du ha ett spännande, intressant och utmanande arbete? Vi söker nu en logoped med placering inom förskolans centrala barnhälsa. Barn- och elevhälsan innefattar yrkesgrupperna specialpedagog, logoped, skolsköterska, kurator, psykolog och skolläkare.  Verksamheten bedrivs dels på Skatten, vår nyrenoverade lokal i Munkedals centrum, dels ute på våra förskolor. Du kommer att sitta tillsammans med övrig barnhälsa och ha ett tätt samarbete. En del av tjänsten sker i samarbete med Familjecentralen som ryms i samma hus.  

Arbetsuppgifter

Barn och elevhälsan ska främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande och stödja barnens utveckling mot målen. Arbetet som logoped innebär bland annat att göra bedömningar/kartläggningar inom området tal, språk och kommunikation och att ge råd och stöd till personal och vårdnadshavare. Du deltar i barnhälsomöten på förskolorna och håller tillsammans med specialpedagog i språkombudsträffar och fortbildning. Som logoped har du samarbete med barn- och elevhälsans andra professioner, med förskolans personal och externa aktörer. Arbetet innebär också självständigt arbete där du styr din egen agenda och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter blir utförda. Inom enheten finns även en logoped som arbetar mot skolan. Du får också möjlighet att delta i samarbetet med  2,5-årsbesök på BVC.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped och som har kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning som rör yrket. Vi ser det meriterande om du har erfarenhet från yrket och av arbete inom förskolans verksamheter. För tjänsten krävs att du kan hantera det svenska språket väl i både tal och skrift. Du har förmåga att kunna bygga förtroendefulla relationer med vårdnadshavare, förskolans personal och kolleger. Du ska bidra till barn- och elevhälsans arbete med din yrkeskompetens och ha förmåga att arbeta i team. Du kan också strukturera upp ditt eget arbete och arbeta självständigt. Du är flexibel, har ett positivt förhållningssätt, är lösningsfokuserad och utvecklingsinriktad. Vi tycker att dina personliga förmågor är viktiga och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil. Vi vill att du innan anställning uppvisar ett utdrag ur belastningsregistret. Vi kommer genomföra intervjuer löpande så du är välkommen att skicka din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/140
Kontakt
  • Mia Elofsson, 0524-18030
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, 0702816006
Publicerat 2022-10-05
Sista ansökningsdag 2022-10-27

Tillbaka till lediga jobb