Välfärdsförvaltningen, Avdelning Vård och omsorg

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna?

Varmt välkommen till oss i Munkedals kommun!

Välfärdsförvaltningens uppgift är att hjälpa människor som på grund av ålder, funktionsnedsättning, ekonomiska eller familjeproblem behöver olika former av stöd och hjälp. Välfärdsförvaltningen består av enheten kommunal primärvård och de tre avdelningarna vård och omsorg, stöd och IFO (individ och familjeomsorg). Avdelning vård och omsorg består av enheter inom äldreboenden och hemtjänst. Avdelning stöd innefattas av socialpsykiatri och LSS-boenden. Avdelning IFO består av socialtjänst, arbetsmarknadsenhet och biståndsenhet. Kommunal primärvård innefattar rehabilitering och sjukvård i hemmet.

Vill du anta framtidens utmaningar tillsammans med oss?

Inom avdelningen för vård och omsorg ingår hemtjänst, hemsjukvård, kommunal rehabilitering, dagverksamhet, särskilda boenden för äldre samt anhörigstöd.  Vi värnar om prestigelöshet och ett nära samarbete för att driva och utveckla verksamheten mot uppsatta mål, i syfte att nå hög kvalitet, god effektivitet och bästa möjliga resultat för invånarna och verksamheten. 

Arbetsuppgifter

Du kommer vara en av två enhetschefer på vårt demensboende. Du ansvarar för verksamhetsområdet vad gäller budget, personal, arbetsmiljö och brukare. Som enhetschef ingår du också i avdelningen vård och omsorgs ledningsgrupp, där du aktivt bidrar i ledningsarbetet för hela avdelningsområdet. 

Ditt uppdrag är att driva, utveckla och följa upp verksamheten utifrån politiskt uppsatta mål och för att insatserna som utförs är av god kvalité. Du ansvarar för att stärka och motivera dina medarbetare och fånga upp behov av kompetensutveckling, förändrade arbetssätt och rutiner. Tillsammans med dina medarbetare skapar du delaktighet och gemenskap i det dagliga uppdraget och du leder genom våra värdeord mod, engagemang, tydlighet och tillit. 

Kvalifikationer

Du har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du bör ha erfarenhet av offentlig verksamhet, god förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar samt erfarenhet av att leda och samordna arbetet med tillhörande budget-, verksamhets- och personalansvar. 

Vi söker dig som värdesätter att få verka i en miljö med korta beslutsvägar och med gott samarbetsklimat. För att lyckas i rollen ser vi att du har en helhetssyn över vård och omsorg och att du är väl insatt i de frågor som behandlas inom verksamhetsområdet. Som ledare är du strukturerad, organiserad och drivande i att utveckla verksamheten, ditt ledarskap präglas av engagemang och viljan att nå mål och resultat för verksamheten. Ditt intresse och lyhördhet för medarbetarnas behov och utveckling märks i ditt sätt att leda och coacha, på så sätt bidrar till att andra växer och når nya insikter. Du har en mycket god kommunikativ förmåga där du även kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår.  

Villkor

Vi vill att du innan anställning uppvisar ett utdrag ur belastningsregistret. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 22 augusti eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/101
Kontakt
  • Claes Stark, 0524-18460
  • Sara Karlsson, 0524.18452
Facklig företrädare
  • Vision, 0524-18489
  • Kommunal, 0524-18278
Publicerat 2022-06-29
Sista ansökningsdag 2022-08-21

Tillbaka till lediga jobb