Sektor Barn och Utbildning

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna då är du varmt välkommen till oss!

Munkedals kommun ligger perfekt mellan Göteborg och Oslo. Pendlingsmöjligheterna är många tack vare närheten till E6:an. Kommunen har ca. 10 500 invånare och inom kommunens organisation arbetar runt 1000 medarbetare. Munkedal omges av fantastisk natur från det typiskt bohuslänska med salta bad och dramatiska berg till vacker fjällnatur med bra fiske- och vandringsmöjligheter.

Barn och utbildningsförvaltningen består av två avdelningar - avdelning skola och avdelning förskola, samt kultur och fritid. I verksamheterna inom avdelning skola ingår alla skolformer från förskoleklass till vuxenutbildning.

Munkedals kommun kommer från och med 2019 att organisera nuvarande åtta förskolor inom fyra områden. Nu söker vi en förskolechef till ett av dessa områden. 

Beskrivning av uppdraget

Som förskolechef utgår du från en helhetssyn där barnens bästa alltid står i fokus. Du har ansvar för områdets personal, ekonomi och arbetsmiljö. Som pedagogisk ledare och chef för förskollärare och övrig personal i förskolan har du det övergripande ansvaret för att verksamheten bedrivs i enlighet med nationella styrdokument och kommunala målsättningar.    

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga förskolechefer och ingå i ledningsgruppen för Avdelning förskola. Vi lägger stor vikt vid samarbetet inom förvaltningens olika verksamheter, kommunens övriga förvaltningar och andra externa aktörer som bidrar till barnens förutsättningar att utvecklas på bästa sätt.

Kvalifikationer

Genom ditt ledarskap får du andra att vilja och våga. Du inspirerar till nytänkande och utveckling samt skapar möjlighet för andra att ta ansvar och påverka. Ditt sätt att möta människor med värme, energi och respekt skapar entusiasm och arbetsglädje.

Vi söker dig som:

  • Har en pedagogisk examen på högskolenivå. 
  • Har erfarenhet från förskolans verksamhet.
  • Är van att leda i förändring och har ett verksamhetsnära ledarskap.
  • Vill driva utveckling på vetenskaplig grund och utifrån beprövad erfarenhet.
  Det är meriterande om du gått den statliga rektorsutbildningen.
Stor vikt kommer också läggas vid personlig lämplighet.  Körkort är ett krav.    
Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/170
Kontakt
  • Liselott Sörensen Ringi, 0524-18367
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, Ingrid Rosell, 070-281 60 06
  • Kommunal, 0524-18278
  • Lärarnas riksförbund, 0524-18000
Publicerat 2018-12-28
Sista ansökningsdag 2019-01-27

Terug naar vacatures