Välfärdsförvaltningen, Avdelning IFO, IFO Barn och unga

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna?

Varmt välkommen till oss i Munkedals kommun!

Välfärdsförvaltningens uppgift är att hjälpa människor som på grund av ålder, funktionsnedsättning, ekonomiska eller familjeproblem behöver olika former av stöd och hjälp. Välfärdsförvaltningen består av enheten kommunal primärvård och de tre avdelningarna vård och omsorg, stöd och IFO (individ och familjeomsorg). Avdelning vård och omsorg består av enheter inom äldreboenden och hemtjänst. Avdelning stöd innefattas av socialpsykiatri och LSS-boenden. Avdelning IFO består av socialtjänst, arbetsmarknadsenhet och biståndsenhet. Kommunal primärvård innefattar rehabilitering och sjukvård i hemmet.

Vill du blir vår nya kollega? Delar vi ett gemensamt intresse kring att skapa förutsättningar för barn och unga? Då vill vi gärna ha en dialog med dig.

IFO Barn och Unga i Munkedals kommun består av tre mindre grupper: Utredning, Placerade barn samt Familjebehandlare. Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i Utredargruppen, som består av fem socialsekreterare. 

Som socialsekreterare i Utredargruppen arbetar du i nära samverkan med övriga kollegor vid Barn och Unga, men också med IFOs vuxenenhet och andra aktörer. Utredargruppen är en stabil arbetsgrupp med låg personalomsättning och stor erfarenhet.

Munkedals kommun vill ge våra socialsekreterare förutsättningar för att kunna genomföra arbetet med bra kvalitet, vilket skapar goda förutsättningar för välmående hos våra medarbetare. Våra socialsekreterare har därför en rimlig ärendemängd och tid för reflektion. Som socialsekreterare i Utredargruppen har du alltid en medhandläggare med i de ärenden som du själv önskar. För att få en bra introduktion i arbetet så kommer tjänsten att tillsättas redan innan nuvarande socialsekreterare avslutar sin tjänst, vilket innebär att du kommer att kunna "gå bredvid" ordinarie socialsekreterare för att sätta dig in i arbetet, träffa klienter och samverkanspartners. 

Verksamheten präglas av en positiv anda där vi alla samarbetar för att nå bra resultat. Vi har förmånen att ha ett nära ledarskap då Barn och Unga har två enhetschefer, vilka också har en arbetsledande roll. Vi erbjuder ett intressant och omväxlande arbete i en stimulerande och positiv arbetsgemenskap. Du erbjuds metodhandledning, relevant fortbildning, kompetensutveckling och extern handledning. Avdelningen har även ett gott stöd av administration och systemförvaltare. Du har möjlighet till semesterväxling och friskvårdsersättning. 

Arbetsuppgifter

Du kommer som socialsekreterare i Utredargruppen att handlägga ärenden gällande barn och ungdomar, 0-21 år, enligt SoL och LVU samt följa upp olika insatser. I huvudsak kommer dock tjänsten att vara inriktad mot arbete med ungdomar och ungdomsrelaterad problematik och det är därför viktigt att du brinner extra för just denna målgrupp. Du arbetar enligt BBIC och dokumenterar i verksamhetssystemet Combine. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen såsom socionom, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med barn och unga inom socialtjänstens ram. Vi ser gärna också att du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning gällande barn och unga. Vi uppskattar ditt genuina intresse för målgruppen, din goda kännedom om gällande lagstiftning och socialtjänstens uppdrag. 

I ditt arbete kommer du möta människor med olika förutsättningar, vilket gör att du behöver ha en tydlig och god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Vi värdesätter att du som person är ansvarstagande och kan arbeta såväl självständigt som i nära samverkan, är uthållig samt har ett flexibelt förhållningssätt. Du är förtroendeingivande och har en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer såväl i arbetsgruppen, som med samverkansparter och i klientmöten. Du tar också ansvar för att god etik råder i alla sorters möten. Vi kommer lägga stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Villkor

Vi vill att du innan anställning uppvisar ett utdrag ur belastningsregistret - HVB hem; HVB-hem, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se). Provanställning kan eventuellt komma att tillämpas på tjänsten. Vi genomför löpande intervjuer, så skicka gärna din ansökan redan idag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/37
Kontakt
  • Lisa Berndtzen, 052418151
Facklig företrädare
  • Vision, 0524-18013
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb