Barn och utbildningsförvaltningen, Avdelning skola, Kunskapens Hus

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna?

Varmt välkommen till oss i Munkedals kommun!

Kultur- och utbildningsförvaltningen vill erbjuda den utbildning, omsorg och inspiration som våra små och stora medborgare behöver genom livets olika utvecklingsskeden. Kultur och utbildningsförvaltningen består av två avdelningar - avdelning skola och avdelning förskola och kultur och fritid. I verksamheterna inom avdelning skola ingår alla skolformer från förskoleklass till vuxenutbildning samt elevhälsan. Avdelning förskola innefattas av kommunens alla förskolor och dagbarnvårdarna samt kultur och fritid bestående av bibliotek, kulturskolan och ung fritid.

Hej nya kollega! Är du en strategisk och utvecklingsorienterad lagspelare? Vill du driva vår verksamhet både som skola och företag, med social hållbarhet i fokus? Då vill vi gärna ha en dialog med dig och berätta mer om våra möjligheter!

Vi söker nu ny rektor till Kunskapens Hus som är en del av verksamheten inom avdelning skola. Kunskapens Hus innehåller Komvux, sfi, Yrkesvux, Industriprogrammet med inriktning processteknik, Individuella programmet och Anpassad gymnasieskola. Omvårdnadscollege och teknikcollege är delar av verksamheten. Till största del är utbildningarna lokaliserad till Dingle medan Processtekniska gymnasiet ligger i Arctic Papers lokaler i centrala Munkedal. 

Arbetsuppgifter

Som rektor har du ett övergripande budget- och helhetsansvar för samtliga utbildningsformer och arbetar tillsammans med biträdande rektor som ansvarar för det pedagogiska ledarskapet inom gymnasieutbildningarna. Du leder och utvecklar verksamheten mot högre resultat- och måluppfyllelse samt verkar för att möta de behov av kompetensförsörjning som finns i närområdet och regionalt. Som rektor ansvarar du för att säkerställa god kvalité och arbetar systematiskt med att utvärdera, utveckla och förädla samtliga verksamheter inom ditt ansvarsområde. 

Vuxenutbildningen har ett upparbetat samverkansavtal med fyra andra kommuner i norra Bohuslän, där Munkedal har ett övergripande ansvar. Du samverkar och samordnar också arbete mellan andra viktiga samarbetspartners och aktörer inom och utom kommunen.

Du ingår i avdelningschefens ledningsgrupp tillsammans med de andra rektorerna och biträdande rektorer inom avdelning skola. Där förväntas du arbeta strategiskt såväl som operativt och ta ansvar för helheten inom avdelningen samt samverka i positiv anda för allas bästa. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet och kompetens inom något av komvuxområdena: sfi, grundläggande/gymnasial och/eller gymnasial yrkesutbildning. Du har erfarenhet av budget- och personalansvar, samt juridiken kopplad till de verksamhetsområden du är tänkt att leda. Vi ser gärna att du aktivt deltagit i pedagogiskt utvecklingsarbete som lett till dokumenterat fina resultat. Du har god ledarerfarenhet och leder utifrån ett utvecklande transformativt ledarskap. Vi tycker det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer samt har genomgått rektorsutbildning.

Dina ledaregenskaper och din erfarenhet av att leda i förändring, din förmåga att omsätta beslut i vår organisation med fokus på problemlösning och möjligheter kommer att vara till god nytta. För att du ska bli framgångsrik i tjänsten behöver du ha goda egenskaper i samordningsledning, det vill säga att samordna både interna och externa verksamheter. Du behöver vara engagerad, ha lätt att få andra med dig samt vara en skicklig kommunikatör.  Du behöver också ha en tydlig och strukturerad arbetsstruktur. 

Villkor

Vi vill att du innan anställning uppvisar utdrag ur belastningsregistret. Provanställning kan eventuellt komma att tillämpas för tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/39
Kontakt
  • Ann-Charlotte Sernemo, 0524-18454
Facklig företrädare
  • Lärarnas riksförbund, 0524-18000
  • Lärarförbundet, 0702816006
  • Vision, 0524-18013
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb