Barn och utbildningsförvaltningen, Centrala resursen

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna?

Varmt välkommen till oss i Munkedals kommun!

Kultur- och utbildningsförvaltningen vill erbjuda den utbildning, omsorg och inspiration som våra små och stora medborgare behöver genom livets olika utvecklingsskeden. Kultur och utbildningsförvaltningen består av två avdelningar - avdelning skola och avdelning förskola och kultur och fritid. I verksamheterna inom avdelning skola ingår alla skolformer från förskoleklass till vuxenutbildning samt elevhälsan. Avdelning förskola innefattas av kommunens alla förskolor och dagbarnvårdarna samt kultur och fritid bestående av bibliotek, kulturskolan och ung fritid.

Vill du arbeta förebyggande, hälsofrämjande och stödja barnens utveckling mot sina mål? Då vill vi gärna ha en dialog med dig! 

Vill du bli vår nya skolpsykolog med en tillhörighet inom vår centrala elevhälsa? Barn- och elevhälsan hos oss innefattar specialpedagog, logoped, skolsköterska, kurator, psykolog och skolläkare. Verksamheten bedrivs dels på Skatten, vår nyrenoverade lokal i Munkedals centrum, dels ute på våra skolor. Tillsammans med våra grannkommuner har vi ett nätverk som du kommer bli en naturlig del av.  

Arbetsuppgifter

Som psykolog är du en viktig del i vårt arbete med hälsofrämjande skolutveckling, med målet att alla elever ska nå kunskapsmålen. I elevhälsoarbetet ingår att skapa möjligheter till förändring och utveckling utifrån en helhetssyn, ett inkluderande arbetssätt och med ett salutogent förhållningssätt. Du deltar i elevhälsoarbetet på skolorna i kommunen och bidrar med din psykologiska kompetens genom t. ex. konsultationer till pedagoger, skolledning och andra medarbetare. Ett nära samarbete med pedagoger och arbetslag ska bidra till tidiga insatser för elever med behov av särskilt stöd. Vidare ingår också utvecklingsbedömningar med frågeställning såsom rätt till grundsärskola och gymnasiesärskola.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Du har kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning som rör yrket samt behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, exempelvis arbetat som psykolog i skolan eller med andra psykologiska insatser för barn. God datavana är en fördel, då all dokumentation sker i datajournal PMO. Vidare värdesätter vi om du har erfarenhet av att arbeta med konsultation och handledning, samt arbetar efter evidensbaserade metoder.

Din förmåga att skapa goda samarbeten och bygga förtroendefulla relationer med vårdnadshavare, skolans personal och kolleger ser vi som mycket värdefull och med din yrkeskompetens ser vi fram emot hur du kan bidra till  elevhälsans arbete. Du trivs med att arbeta i team likväl som du kan arbeta självständigt och strukturera ditt uppdrag. Du är flexibel, har ett positivt förhållningssätt, är lösningsfokuserad och utvecklingsinriktad. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor

Denna tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil. Vi vill att du innan anställning uppvisar ett utdrag ur belastningsregistret. Provanställning kan eventuellt komma att tillämpas för tjänsten.
Vi kommer genomföra intervjuer löpande så du är välkommen att skicka din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/148
Kontakt
  • Mia Elofsson, 0524-18030
Publicerat 2022-10-27
Sista ansökningsdag 2022-11-20

Tillbaka till lediga jobb