Sektor Omsorg, Avdelning IFO, IFO Barn och unga

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna då är du varmt välkommen till oss!

Munkedals kommun ligger perfekt mellan Göteborg och Oslo. Pendlingsmöjligheterna är många tack vare närheten till E6:an. Kommunen har ca. 10 500 invånare och inom kommunens organisation arbetar runt 1000 medarbetare. Munkedal omges av fantastisk natur från det typiskt bohuslänska med salta bad och dramatiska berg till vacker fjällnatur med bra fiske- och vandringsmöjligheter.

Välfärdsförvaltningen består av två avdelningar, avd vård och äldreomsorg och avd IFO samt underliggande enheter inom verksamheterna äldreboende, hemtjänst, bistånd, AME och LSS/psykiatri.

Vill du vara med och stödja våra barn och unga med familjer i Munkedals Kommun?

Individ och Familjeomsorgen utökar öppenvårdsverksamheten Barnkullen för att även kunna arbeta förebyggande och söker därför ytterligare en familjebehandlare som även skall ha en samordnande funktion i vår öppenvårdsverksamhet Barnkullen. Barnkullen ligger i ett lugnt naturskönt område med 5 min gångavstånd till centrum. Barnkullens öppenvårdsverksamhet startade upp under 2017 med fyra familjebehandlare som arbetar på uppdrag från socialsekreterare. Familjebehandlarna ingår i barn och unga gruppen och har ett nära metodstöd av operativ enhetschef. Det finns mångårig erfarenhet och stor kompetens i gruppen.

Arbetsuppgifter

Inom ramen för öppenvårdsverksamheten kommer arbetet bestå av kartläggning och observationsuppdrag under barnavårdsutredningar i nära samarbete med utredande socialsekreterare samt föräldrastöd och individuellt utformad familjebehandling på hemmaplan. Det ingår även stöd kring placerade barn och deras familjer och att framöver kunna erbjuda servicesamtal som förebyggande åtgärd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller beteendevetare. Du ska ha egenskaper så som samarbetsförmåga, flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt och förmåga att lyssna och se saker ur flera perspektiv. Du skall också ha ett respektfullt bemötande och en ödmjuk hållning i möte med andra människor. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Eftersom du skall ha den samordnande rollen i gruppen ser vi gärna att du har mångårig erfarenhet av familjestödjande arbete. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Inom den egna organisationen tar vi tillvara medarbetarnas varierande kompetenser. Vi har ett nära samarbete inom hela enheten där socialsekreterare, familjebehandlare, familjecentral och beroendemottagning representeras. Avdelningen har ett gott stöd av administrativ personal samt systemsupport. Vi alla är delaktiga till att bilda en gemenskap där det är högt till tak och nära till skratt. Vi arbetar kontinuerligt för en god arbetsmiljö inom Individ- och familjeomsorgen och ser utbildning genom kompetenssatsning, extern processhandledning, intern metodhandledning samt möjlighet till friskvårdsbidrag som viktigt för att få medarbetare att trivas.

 
Då vi arbetar i kommun med glesbygdskaraktär är körkort B ett krav. Vi dokumenterar i datasystemet Magna Cura. Tidigare erfarenhet av behandlingsarbete i öppenvård är meriterande, liksom vidareutbildning inom området.

 Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1
Kontakt
  • Clarie Engström, 0524-18149
Facklig företrädare
  • Pia Stolt, Vision, 0524-18489
Publicerat 2019-01-02
Sista ansökningsdag 2019-01-27

Takaisin avoimiin työpaikkoihin