Välfärdsförvaltningen, Avdelning IFO

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna?

Varmt välkommen till oss i Munkedals kommun!

Välfärdsförvaltningens uppgift är att hjälpa människor som på grund av ålder, funktionsnedsättning, ekonomiska eller familjeproblem behöver olika former av stöd och hjälp. Välfärdsförvaltningen består av enheten kommunal primärvård och de tre avdelningarna vård och omsorg, stöd och IFO (individ och familjeomsorg). Avdelning vård och omsorg består av enheter inom äldreboenden och hemtjänst. Avdelning stöd innefattas av socialpsykiatri och LSS-boenden. Avdelning IFO består av socialtjänst, arbetsmarknadsenhet och biståndsenhet. Kommunal primärvård innefattar rehabilitering och sjukvård i hemmet.

Vi söker nu dig som vill arbeta som vikarierande socialadministratör på individ och familjeomsorgen, eftersom vår kollega kommer vara föräldraledig fr.o.m. 221101. Tillsammans med din närmsta kollega på IFO kommer ni utgöra ett litet team och ni kommer ha en gemensam arbetsledare. 

Tillsammans är vi alla delaktiga till att bilda en gemenskap där det är högt till tak och nära till skratt och vi hoppas att du vill bli en del av detta. Vi arbetar kontinuerligt för en god arbetsmiljö inom avdelningen och utgår från ledorden Mod-Engagemang-Tillit-Trygghet.

Arbetsuppgifter

Som socialadministratör inom individ och familjeomsorgen kommer du arbeta med att handlägga dödsboanmälningar, faderskap, förmedlingsärenden, ansvara för gallring samt fakturahantering. Du kommer också ge administrativt stöd till socialsekreterarna där arbetet består av uppgifter som syftar till att avlasta och underlätta handläggningsprocessen genom dokumentation, ekonomiadministration och hantering av system och larm. Uppgifterna består exempelvis av att registrera beslut i verksamhetssystemet, ta registerutdrag ur socialregistret, arkivera akter, kontrollera fakturor, skicka ut informationsbrev, vara IT-stöd och kvalitetsstöd. 
Vi dokumenterar i verksamhetssystemet Combine, samt arbetar i ekonomisystemet Proceedo.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen som socialadministratör från yrkeshögskolan eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. God datorvana med goda kunskaper i både Excel och Word är ett krav, samt goda språkkunskaper i svenska. Vi ser det meriterande om du har tidigare erfarenhet som administratör på IFO eller annan erfarenhet av socialtjänst och fakturahantering.

För att du ska bli framgångsrik i arbetet krävs det att du är ansvarstagande, kan arbeta självständigt och ta egna initiativ, även ibland under tidspress. Vi kommer uppskatta din noggrannhet, struktur och din förmåga att planera och prioritera arbetet på ett effektivt men också flexibelt sätt då arbetsuppgifter ibland kommer med kort varsel. Eftersom ditt arbete är riktat mot att stötta chefer och socialsekreterare samt innefattar klientarbete behöver du även tycka om att arbeta med människor och vara serviceinriktad, tillmötesgående och lyhörd.

Villkor

Vi vill att du innan anställning uppvisar ett utdrag ur belastningsregistret. Vi kommer genomföra intervjuer löpande så du är välkommen att skicka din ansökan redan idag!

Arbetstiden är heltid, 40 timmar/vecka. Arbetsplatsen har möjlighet till flextid.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-10-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 221101
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/147
Kontakt
  • Maria Edlund, 0524-18457
Facklig företrädare
  • Vision, 0524-18013
Publicerat 2022-08-31
Sista ansökningsdag 2022-09-25

Tillbaka till lediga jobb