Kultur och utbildningsförvaltningen, Avdelning skola, Kunskapens Hus

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna?

Varmt välkommen till oss i Munkedals kommun!

Kultur- och utbildningsförvaltningen vill erbjuda den utbildning, omsorg och inspiration som våra små och stora medborgare behöver genom livets olika utvecklingsskeden. Kultur och utbildningsförvaltningen består av två avdelningar - avdelning skola och avdelning förskola och kultur och fritid. I verksamheterna inom avdelning skola ingår alla skolformer från förskoleklass till vuxenutbildning samt elevhälsan. Avdelning förskola innefattas av kommunens alla förskolor och dagbarnvårdarna samt kultur och fritid bestående av bibliotek, kulturskolan och ung fritid.

Vill du vara med och utveckla en flexibel och individanpassad utbildning på en liten skola med stora möjligheter? Under hösten 2024 kommer vi att utöka och utveckla vår anpassade gymnasieskola på Kunskapens Hus.

Kunskapens Hus har ca 300 elever och ligger i Dingle, i Munkedals kommun. På Kunskapens Hus  har vi flera olika skolformer; introduktionsprogrammen, vuxenutbildning, anpassad gymnasieskola och ett nationellt gymnasieprogram, Processtekniska Gymnasiet, som är beläget i Arctic Papers lokaler i Munkedal. Hos oss finns engagerade och kompetenta lärare som alltid sätter elevernas bästa i fokus. Vi strävar alltid för att ha en arbetsplats där vi aktivt arbetar med att vi är varandras arbetsmiljö, så att såväl lärare som elever trivs. 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en speciallärare eller lärare med annan relevant kompetens till vårt nya arbetslag för anpassad gymnasieskola. Tillsammans med din kollega, tillika specialpedagog, kommer ni leda vår anpassade gymnasieskola som består av två nationella program samt individuella program och utveckla undervisningen för att varje elev ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling och förberedelse inför vuxenlivet. 

Som speciallärare ansvarar du för planering, genomförande, utvärdering och dokumentation av undervisningen samt har mentorskap. Du kommer ansvara för undervisningen av elever i en mindre grupp, i ett nära samarbete med elevassistenter som är knutna till gruppen. Du vägleder och stöttar elevassistenterna i det dagliga arbetet med eleverna och tillsammans samverkar ni kring elevernas kunskapsutveckling. Vi har elever som läser integrerat och/eller på ett program med yrkesinriktning, då sker ett nära samarbete med lärarna på introduktionsprogrammet samt våra yrkeslärare. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har speciallärarexamen, specialisering intellektuell funktionsnedsättning eller motsvarande utbildning. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med målgruppen och det är en fördel om du kan TSS och har kunskap om och/eller erfarenhet av lågaffektivt bemötande. Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och ett stort engagemang för eleverna du möter. Du är trygg i din yrkesroll, flexibel och prestigelös.  Vi lägger stor vikt till personlig lämplighet. 

Villkor

Vi vill att du innan att anställning uppvisar ett utdrag ur belastningsregistret. Provanställning på tjänsten kan eventuellt komma tillämpas. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Dingle
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/23
Kontakt
  • Anna Talarczyk, 0524-799532
  • Martin Dalenius, 052418032
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, 0524-18000
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb