Sektor Barn och Utbildning, Centrala resursen

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna?

Varmt välkommen till oss i Munkedals kommun!

Kultur- och utbildningsförvaltningen vill erbjuda den utbildning, omsorg och inspiration som våra små och stora medborgare behöver genom livets olika utvecklingsskeden. Kultur och utbildningsförvaltningen består av två avdelningar - avdelning skola och avdelning förskola och kultur och fritid. I verksamheterna inom avdelning skola ingår alla skolformer från förskoleklass till vuxenutbildning samt elevhälsan. Avdelning förskola innefattas av kommunens alla förskolor och dagbarnvårdarna samt kultur och fritid bestående av bibliotek, kulturskolan och ung fritid.

Vill du arbeta främjande och förebyggande för att skapa goda förutsättningar för våra elevers lärande?  Då är vi intresserade av dig!

Som kurator hos oss kommer du ingå i kommunens Centrala elevhälsa, med huvudsaklig placering på Bruksskolan och Hedekas skola. Du blir en del av ett elevhälsoteam, där samarbete och samverkan med parter såväl inom kommunen som med externa verksamheter så som BUP kommer ingå. Arbetet innebär att aktivt främja likabehandling och motverka alla former av kränkande behandling samt medverkar till ökad förståelse kring elevers välmående och utveckling. Du arbetar tvärprofessionellt med förebyggande hälsoarbete och övrigt förekommande arbetsuppgifter för en väl fungerande elevhälsa. Tillsammans med skolsköterskor, psykologer, logoped och kuratorer ingår du i kommunens centrala elevhälsa. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Om du har erfarenhet av att ha arbetat som skolkurator ser vi det som meriterande.  

Din förmåga att skapa förtroendefulla relationer och knyta kontakter med våra elever ser vi som betydande. Vi värdesätter att du känner dig bekväm att både enskilt och tillsammans med andra professioner prata inför grupper och nå fram med ditt budskap på ett lättillgängligt sätt. Ditt självgående förhållningssätt gör att du tar ansvar för ditt arbete och driver dina processer i önskvärd riktning. Vidare vill vi att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt vara väl förtrogen med att arbeta och dokumentera via olika dataprogram.

Villkor

Anställningsintervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden - så skicka gärna din ansökan redan idag. Vi vill att du innan anställning uppvisar ett utdrag ur belastningsregistret. Provanställning på tjänsten kan eventuellt komma att tillämpas.

För denna tjänsten krävs körkort och tillgång till egen bil.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/153
Kontakt
  • Mia Elofsson, 0524-18030
Facklig företrädare
  • Vision, 0524-18489
Publicerat 2022-09-09
Sista ansökningsdag 2022-10-02

Tillbaka till lediga jobb