Kultur och utbildningsförvaltningen, Ung Fritid

Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna?

Varmt välkommen till oss i Munkedals kommun!

Kultur- och utbildningsförvaltningen vill erbjuda den utbildning, omsorg och inspiration som våra små och stora medborgare behöver genom livets olika utvecklingsskeden. Kultur och utbildningsförvaltningen består av två avdelningar - avdelning skola och avdelning förskola och kultur och fritid. I verksamheterna inom avdelning skola ingår alla skolformer från förskoleklass till vuxenutbildning samt elevhälsan. Avdelning förskola innefattas av kommunens alla förskolor och dagbarnvårdarna samt kultur och fritid bestående av bibliotek, kulturskolan och ung fritid.

Vill du förstärka vårt team som jobbar för att ge våra ungdomar en meningsfull och givande fritid? Vi välkomnar nu dig som vill stötta våra ungdomar till att bli de bästa versionerna av sig själva.

Som fritidsledare hos oss blir du en väl synlig aktör i kommunen och det gör vi genom att samarbeta med skola, föreningsliv, företagare och enheter i den egna organisationen. Vi samarbetar även med våra grannkommuners ungdomsenheter. Arbetet hos oss består av både av öppen verksamhet och gruppverksamheter. Det är för oss viktigt att arbeta med delaktighet under demokratiska processer och ge ungdomar kunskap om föreningar och organisationer. 

Vi erbjuder Dig

 • Ett varierat arbete med stor möjlighet till inflytande.
 • Du kommer ingå i ett arbetslag tillsammans med kollegor som har varit i verksamheten en längre tid.
 • Våra medarbetares hälsa är viktig för oss, både på och utanför arbetet, därför erbjuder vi bland annat ett generöst friskvårdsbidrag, rabatter på gymkort samt tillgång till träningslokalen Styrkan.

Beskrivning av jobbet

Som fritidsledare på Ung Fritid i Munkedal har vi fokus på att skapa mötesplatser för våra ungdomar i kommunen. Örekilsgården har verksamhet tre kvällar i veckan och våra besökare är i åldrarna 13–19 år. Vi arbetar även på Kungsmarksskolan, som är kommunens högstadieskola, samt har verksamhet riktad mot åk 6 i Hedekas och Dingle. Nu finns möjligheten att få arbeta i vår grupp och vi söker dig som vill bli vår vikarierande fritidsledare. Beroende på dina erfarenheter och kompetenser kan vissa samordnade arbetsuppgifter komma att ingå i ditt uppdrag. Du har erfarenhet av:

 • en fritidsledarutbildning, är socialpedagog eller har annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig goda datakunskaper för att delta aktivt och agera tryggt på våra sociala medier och plattformar
 • meriterande om du har kunskap inom gruppdynamik och ungdomarnas behov av olika uttrycksformer
 • meriterande om du arbetat med event
 • meriterande med erfarenhet av arbete inom öppen verksamhet, med ungdomsinflytande och genusfrågor.

Om du som person har ett stort engagemang för våra ungdomar, med förmåga att stötta och stimulera dem till att finna egna individuella vägar till en meningsfull och framgångsrik fritid, som kommer att berika deras vardag och bidra till deras utveckling då väntar ett givande arbete för dig. Givetvis så kommer din sociala kompetens vara en framgångsfaktor likväl som din förmåga att skapa delaktighet och förtroendefull kommunikation.  

Några saker vi vill informera dig om

 • Möjligheter finns till eventuell förlängning av tjänsten. 
 • Vi kommer genomföra intervjuer löpande, så ansök gärna redan idag.
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/28
Kontakt
 • Mia Elofsson, 0524-18030
Facklig företrädare
 • Vision, 0524-18489
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb